Küpsetised

Kartulipirukas 

Toidutare, 21. märts 2011, 12:43
Kartulipirukas Jaan Heinmaa
Kartulipirukas, mis on kui vormiroog, täidab ka kõige näljasema mehe kõhu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
200 g sink
1 tk Sibul
1 tl Sidrunipipar
1 tl sool
1 sl Basiilik (kuivatatud)
3 dl piim
2 dl hapukoor
5 tk suurem kartul
PEALE
3 dl riivjuust

Valmistamine
Rulli tainas laiali ja tõsta tainarulli abil võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva tordi- või pirukavormi põhja ja äärtele. Koori ja riivi kartulid. Lõika sibul ja sink ribadeks.Sega piim, hapukoor ja maitseained. Lao riivitud kartulid, sibul ja sink tainapõhjale, kalla üle hapukooreseguga ja puista peale riivjuust. Küpseta pirukat 180-kraadises ahjus 45 minutit, kata fooliumiga ja küpseta veel umbes 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee