Forellipärg
Kalatoitude retseptid
6. märts 2009, 07:52

Forellipärg

Forellipärja võid teha valmis peoeelsel hommikul või juba varem külmutada ning küpsetada endale sobival ajal.

Koostisosad
500 g Lehttainas
300 g maitsestamata toorjuust
1 tk sidruni riivitud koor
0.5 tk sidrunimahl
2 küünt Küüslauk
600 g forellifilee
1 tl sool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine
Sega omavahel toorjuust, sidrunikoor ja -mahl ning purustatud küüslauguküüned. Rulli tainas piklikuks tükiks. Lõika forellifilee pikuti ribadeks ja aseta tainale. Maitsesta soola-pipraga. Kata forelliribad toorjuustukreemiga ning keera ümmarguseks pärjaks. Kata liitekoht tainaribadega. Tee ülejäänud tainast kaunistused ja pane pärjale. Määri munaga. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Serveeri jahtunult.