Küpsetised

Lõhe-brokolipirukas 

Toidutare, 14. august 2008, 13:06
Lõhe-brokolipirukas Jaan Heinmaa
Lõhe-brokolipirukas koos värske salatiga sobib hästi õhtueineks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
125 g Või
2 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2 tk Kartul (keedetud)
2 -3 sl Hakitud till
TÄIDIS
500 g Lõhefilee
1 tl Sool
0.5 tl Sidrunipipar
1 tk Porrulauk
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli
2 tk Muna
2 dl Hapukoor
1 tl Kartulijahu
0.5 tl Sidrunipipar
0.25 tl Sool
1 küüs Küüslauk
2 dl Riivjuust

Valmistamine
Lõika lõhefilee kuubikuteks. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi. Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa pehme või, riivitud kartulid ja till. Sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Lõika porru viiludeks ja brokoli õisikuteks. Keeda 1 minut soolaga maitsestatud vees. Nõruta ja tõsta koos lõhekuubikutega tainale. Klopi munad ja hapukoor, lisa kartulijahu, sidrunipipar, sool ja purustatud küüslauguküüs. Vala segu vormi ja puista üle riivjuustuga. Küpseta praeahjus 200°C juures 35 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee