Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
3 dl jahu
0.5 tl sool
120 g või
1.5 sl sidrunimahl
2 -3 sl vesi
TÄIDIS
0.5 tk Porrulauk
200 g (kirss)tomatid
4 dl Vahukoor
4 tk muna
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
2 dl riivjuust
2 sl hakitud värske tüümian
200 g peekon
Valmistamine
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi. Sega ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ning hoia 30 minutit külmikus. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. Tõsta võitatud ahjupanni põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal külmas. Küpseta põhja ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil hakitud peekon. Lisa viilutatud porru ja prae veel mõni minut. Tõsta segu (ilma rasvata) põhjale. Aseta peale poolitatud kirsstomatid. Sega omavahel koor, munad, riivjuust, sool, pipar ja tüümian. Vala segu põhjale ning küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit.
Kommentaarid (0)