Lambaliha retseptid

Lambaviiul 

Toidutare, 19. detsember 2007, 09:30
LambaviiulFoto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsetatud terve lambakints köögiviljadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk terve lamba tagaosa ehk lamba tagakints
JÄME SOOL
5 küünt Küüslauk
värske tüümian
Basiilik (värske)
oliivõli
purustatud must pipar
1 kg *kartulid
4 tk Õun
5 tk Porgand
värske pune
2 dl punane vein
oliivõli
sool
Must pipar

Valmistamine
Purusta küüslauk, haki basiilik ja tüümian. Pane uhmrisse ning lisa õli, soola ja pipart, hõõru kõik pastaks. Tee liha sisse 2-3 cm sügavused lõiked ning täida need maitseseguga. Hõõru ülejäänud segu lihale. Lase ahjutemperatuuril tõusta 225°C-ni ning pane liha restiga ahjuplaadi kohale. Samal ajal kui liha küpseb, koori kartulid ja porgandid. Esimesed poolita, teised tükelda. Lõika õunad sektoriteks ja puhasta seemnetest, haki pune. Vähenda kuumus 150°C-le ning pane kartulid-porgandid ahjuplaadile (kuhu on tilkunud rasva). Lisa soola-pipart ja soovi korral oliivõli, veini ja punet. Kui liha ja köögiviljad on küpsenud 45 minutit, lisa õunad ning küpseta veel 15 minutit. Kui liha on valmis (sisetemperatuur on 60-65°C), keera see fooliumisse ja jäta veerand tunniks toatemperatuurile "tõmbama". Serveeri koos köögiviljadega. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale sööjale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee