Veiseliha retseptid

Täidetud vasikaliharull 

Toidutare, 16. detsember 2008, 11:03
Täidetud vasikaliharullFoto: Jaan Heinmaa
Hautatud täidetud vasikaliharull. Võib serveerida soojalt keedetud kartulite ja koorekastmega. Sobib ka külmalt serveerimiseks marineeritud kurgi, peedi, seente ja kartulisalatiga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg vasika küljetükk ilma kondita (Vasika ribipealne ja -vaheline liha ilma kontideta)
300 g *vasikahakkliha
0.75 tl sool
0.25 tl Must pipar
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk muna
vesi
KÜPSETAMISEKS
2 sl või
0.5 tl sool
0.25 tl Must pipar
3.5 dl vesi

Valmistamine
Sega omavahel täidiseained. Laota liha lõikelauale ja määri sellele ühtlase kihina täidis, keera tugevalt rulli ning seo puuvillanööriga kinni. Pruunista liharull igalt poolt võis ja maitsesta soola-pipraga. Pane kastrulisse nii palju vett, et see kataks liha kolmveerandi ulatuses, ning hauta madalal kuumusel 1-1,5 tundi. Kui liha on küps, tõsta see välja. Lase enne serveerimist 10-15 minutit "tõmmata". Praekotis valmistamine: pruunista liha iga külje pealt ja maitsesta soola-pipraga. Pane praekotti, sulge see ning tee väike sisselõige, et liigne niiskus välja pääseks. Küpseta ahjus 175°C juures 1-1,5 tundi. Paku soojalt koorekastme ja keedetud kartulitega. Külmalt serveerides sobivad kõrvale marineeritud kurk, peet, seened ja kartulisalat. Maitseb hästi ka värske salatiga. Retsept on mõeldud kaheksale sööjale.