Veiseliha retseptid

Rostbiif 

Toidutare, 28. detsember 2009, 11:16
RostbiifFoto: Jaan Heinmaa
Rostbiif. Antud retsept on kuuele sööjale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg kondita veiseliha (parim on veise tagaosa ristluutükk)
sinep
sool
must pipar

Valmistamine
Hõõru liha sinepi ja pipraga sisse, pruunista pannil kõrgel kuumusel. Tõsta ahjuplaadile ning raputa üle soolaga. Küpseta 180°C juures 30 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 60°C. Küpsusastet saad kontrollida, torgates prae keskele varda. Kui eraldub punakat mahla, on liha seest veel toores. Roosa mahl näitab keskmist valmidust ning selge mahla puhul on liha küps. Serveeri sinepikastmega.