Veiseliha retseptid

Täidetud veise sisefilee 

Harri Ilves, 21. märts 2011, 12:56
Täidetud veise sisefilee
Ahjus küpsetatud veise sisefilee peekoni-, seene- ja sinihallitusjuustu täidisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk väiksem veise sisefilee
sool
Must pipar
170 g peekon
1 tk hakitud punane sibul
2 küünt peenestatud küüslauk
200 g hakitud metsaseened
0.5 dl tükeldatud värske basiilik
2 dl murendatud sinihallitusjuust

Valmistamine
Lõika filee keskelt lahti ja vasarda kergelt, maitsesta soola ja pipraga. Täidise jaoks pruunista viilutatud peekon, lisa sibul, hakitud küüslauk ja seened ning kuumuta 5-10 minutit. Maitsesta soola-pipraga, lase jahtuda. Seejärel lisa täidisele basiilik ja juust, sega ühtlaseks. Tõsta täidis sisefilee keskele, keera liha rulli ning kinnita tikkudega või seo nööriga kinni. Pruunista rull pannil, maitsesta soola-pipraga. Pane termomeeter liha kõige paksemasse kohta ning tõsta praad ahju. Küpseta 200°C juures 15-20 minutit, kuni sisetemperatuur on 57°C. Enne serveerimist lase lihal 15 minutit "tõmmata". Serveeri lihalõike madeirakastme, ahjukartulite ja köögiviljadega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee