Veiseliha retseptid

Chateaubriand 

Toidutare, 23. veebruar 2011, 07:27
ChateaubriandFoto: Jaan Heinmaa
Luksuslik veise sisefilee on nii õrn, et vajab vaid kuuma panni ja mõned minutid. Serveeri liha tükikese ürdivõi ja värske salatiga rohelisest kraamist.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk (umbes 1,3 kg) veise sisefilee
1 sl või praadimiseks
sool
Must pipar

Valmistamine
1. Chateaubriand´i tehakse veise sisefilee keskosast, kust lõigatakse sõltuvalt filee suurusest 4 kuni 6 lihaviilu. Ülejäänud fileest saad valmistada ülihõrgu böfstrooganovi.2. Prae lihaviile pannil kõrgel kuumusel 1 minut mõlemalt poolt. Alanda kuumust ning kuumuta veel 1 minut keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga. Sel viisil saad medium-küpsetusega liha. Kui soovid küpset liha, tõsta pann tulelt ja lase lihal pannil kauem järelküpseda. 3. Serveeri maitsevõiga. Lisandiks sobivad hästi veel ka võis praetud seened.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee