Küpsetised

Paprika ja feta juustu pirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2008, 15:38
Paprika ja feta juustu pirukas
Paprika ja feta juustu pirukas on tõeliselt värvikirev sügispirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl vesi
100 g või
2 dl jahu
75 g külmutatud spinat
0.5 tl sool
0.5 tl Küpsetuspulber
1 küüs Küüslauk
2 tk muna
2 sl *või
200 g metsaseened
3 tk eri värvi paprikad
0.5 tl sool
0.5 tl Must pipar
200 g feta juust
2 dl riivjuust
1 sl värske tüümian (või basiilik)
1 tl või kuivatatud tüümian (või basiilik)

Valmistamine
Kuumuta vesi ja või kastrulis keemiseni. Lisa jahu-küpsetuspulbri segu pidevalt segades, kuni tainas lööb kastruli servadest lahti. Jahuta veidi. Sega omavahel sulatatud spinat, sool, purustatud küüslauguküüs ja munad. Vala segu ülejäänud tainasse ja sega läbi. Suru tainas jahuste kätega võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200°C juures praeahjus 15 minutit. Sulata pannil või ja prae hakitud seeni umbes 5 minutit, kuni üleliigne vedelik on aurustunud. Lisa viilutatud paprikad ning jätka praadimist veel paar minutit. Maitsesta segu soola, pipra ja tüümianiga (või basiilikuga). Tõsta segu eelküpsetatud põhjale ja kata feta juustu kuubikute ning riivjuustuga. Küpseta veel 25 minutit.Retsept mõeldud kuuele inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee