Kartuli-hakklihakeerudFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
3. detsember 2008, 09:05

Kartuli-hakklihakeerud

Lihtsad kartuli-hakklihakeerud sobivad hästi ka kohvilauale.

Koostisosad
500 g keedetud kartulid
250 g või
8 dl jahu
2 tl sool
1 sl *õli
0.5 tk Porrulauk
1 küüs Küüslauk
300 g hakkliha
1 dl maitsestamata jogurt
2 sl tomatipasta
0.25 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl sool
0.5 tl suhkur
määrimiseks muna

Valmistamine
Koori keedetud kartulid ja püreeri. Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Sega juurde kartulimass. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Haki porru ja küüslauk ning prae paar minutit õlis. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Lõpuks sega juurde jogurt, tomatipasta ja maisteained. Rulli tainas laiali ja kata täidisega. Keera tihedalt rulli ning lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 175°C juures praeahjus 25 minutit.