Lõunasöögi retseptid

Suitsutatud sea välisfilee tainas 

Harri Ilves, 16. jaanuar 2008, 12:39
Suitsutatud sea välisfilee tainas
Suitsutatud sea välisfilee spinati ja maksapasteediga tainas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g suitsutatud sea välisfilee
175 g maksapasteet
250 g värske või külmutatud spinat
0.5 tl Must pipar
500 g pärmi-lehttainas
1 tk kanamuna

Valmistamine
Keeda värske spinat soolaga maitsestatud vees pehmeks ning kurna hoolikalt (külmutatud spinat sulata ja pressi võimalikult kuivaks). Sulata pärmi-lehttainas ning lõika neljaks 15 x 15 suuruseks ruuduks. Jaga spinat tainaruutudele. Lõika suitsuliha neljaks 2 cm paksuseks viiluks ja aseta spinati peale. Kata liha pasteediga ning maitsesta pipraga. Määri tainaääred munaga ja tõsta ümbrikukujuliselt kokku. Keera saadud pakid ümber ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda munaga ja küpseta praeahjus 200°C juures 20-30 minutit. Serveeri värske salatiga.