Lõunasöögi retseptid

Õlles hautatud seakoot 

Harri Ilves, 21. märts 2011, 13:05
Õlles hautatud seakoot 
Õlles hautatud seakoot. Retsept on arvestatud kahele sööjale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk sea tagakoot
1 sl sool
1 tl Must pipar
4 tera Vürts
1 tk Sibul
2 lehte Loorber
5 dl tume õlu
5 dl vesi
2 dl *seakoodi keeduleem
1 sl kastmepaksendaja
1 dl hapukoor
vajadusel sool-pipar

Valmistamine
Vala potti õlu, tükeldatud sibul ja maitseained. Lisa soolaga kokkuhõõrutud koot ning vaata, et see oleks vedelikuga kaetud. Keeda koot pehmeks (selleks kulub umbes 1,5 tundi) ja keetmise algfaasis eemalda leemelt hoolega ära vaht. Valmista soovi korral keeduvedelikust kaste. Selleks kuumuta 2 dl leent keemiseni ja kurna. Sega hulka hapukoor ja kastmepaksendaja. Maitsesta soola ning pipraga. Serveeri kooti kartulipudru, kastme ja hapukapsaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee