Skandinaavia köök

Maksa-riisivorm 

Toidutare, 10. veebruar 2005, 02:51
Soome roog. Maksa-riisivorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
750 g vasikamaks
2 l piim
3 dl riis
2 tk muna
1 sl või
1 tk Sibul
2 dl rosinad
1 dl siirup
sool

Valmistamine
Riisist ja piimast keedetakse puder, jahutatakse. Maks tükeldatakse, segatakse riisipudruga. Sibulad hakitakse, hautatakse võis. Rosinad pestakse, kuivatatakse. Kõik toiduained segatakse, tõstetakse võiga määritud vormi, tasandatakse pealt. Küpsetatakse 200°C juures praeahjus helepruuniks ja läbiküpseks (30-40 minutit). Toit antakse lauale kuumalt samas vormis, milles küpsetati. Juurde antakse sulavõid ja pohlasalatit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee