Skandinaavia köök
10. veebruar 2005, 02:51

Maksa-riisivorm

Soome roog. Maksa-riisivorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
750 g vasikamaks
2 l piim
3 dl riis
2 tk muna
1 sl või
1 tk Sibul
2 dl rosinad
1 dl siirup
sool

Valmistamine
Riisist ja piimast keedetakse puder, jahutatakse. Maks tükeldatakse, segatakse riisipudruga. Sibulad hakitakse, hautatakse võis. Rosinad pestakse, kuivatatakse. Kõik toiduained segatakse, tõstetakse võiga määritud vormi, tasandatakse pealt. Küpsetatakse 200°C juures praeahjus helepruuniks ja läbiküpseks (30-40 minutit). Toit antakse lauale kuumalt samas vormis, milles küpsetati. Juurde antakse sulavõid ja pohlasalatit.