10. veebruar 2005, 02:51
Maksa-riisivorm
Soome roog. Maksa-riisivorm.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
750 g vasikamaks
2 l piim
3 dl riis
2 tk muna
1 sl või
1 tk Sibul
2 dl rosinad
1 dl siirup
sool
Valmistamine
Riisist ja piimast keedetakse puder, jahutatakse. Maks tükeldatakse, segatakse riisipudruga. Sibulad hakitakse, hautatakse võis. Rosinad pestakse, kuivatatakse. Kõik toiduained segatakse, tõstetakse võiga määritud vormi, tasandatakse pealt. Küpsetatakse 200°C juures praeahjus helepruuniks ja läbiküpseks (30-40 minutit). Toit antakse lauale kuumalt samas vormis, milles küpsetati. Juurde antakse sulavõid ja pohlasalatit.
Kommentaarid (0)