Lõunasöögi retseptid
10. veebruar 2005, 01:52

Praetud sellerid maksaga

Belgia roog. Praetud sellerid maksaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk suur keedetud sellerilõik
0.5 sl või või margariin
1 tk suur maksalõik (sellerilõigu suurune)
0.5 sl jahu
0.25 tk muna
Riivsai
sool
Must pipar
sidrunimahl
1 tk röstsaiaviil

Valmistamine
Sellerilõigud praetakse osas rasvaines mõlemalt poolt helekollaseks. Maksalõigud vasardatakse kergelt, veeretatakse jahus, kastetakse siis munasse ja lõpuks paneeritakse riivsaias. Praetakse teises osas rasvaines, asetatakse sellerilõikudele. Nii sellerile kui maksale puistatakse soola ja pipart, piserdatakse sidrunimahla. Serveeritakse röstitud saiaviiludele asetatult kohe peale praadimist.