Lõunasöögi retseptid

Vasikaneerud sibulate ja kartulitega 

Toidutare, 10. veebruar 2005, 01:43
Belgia roog. Ahjus hautatud vasikaneerud sibulate ja kartulitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g vasikaneerud
100 g pekk
10 tk väike sibul
10 tk väike kartul (soovitatav värske kartul)
1 sl või
sool
Must pipar
5 tk Kadakamarjad
1 sl konjak või džinn
vesi või puljong

Valmistamine
Neerud lõigatakse pooleks, pestakse ja tahendatakse. Pekk lõigatakse kuubikuteks, praetakse. Pekirasvas praetakse esmalt sibulad ümberringi helekollaseks, tõstetakse välja. Siis praetakse tükeldatud neerud ja lõpuks kartulid. Viimaseid ei pruunistata, vaid poolpehmed kartulid segatakse neerude ja sibulatega. Lisatakse või, sool, pipar ja veidi vett ning hautatakse praeahjus pehmeks. Kui toiduained on pehmed, lisatakse purustatud kadakamarjad ja 5 minutit hiljem konjak või džinn.