Küpsetised

Segaseenepirukas 

Toidutare, 10. veebruar 2005, 00:52
Lehttainapõhjaga seenepirukas valmib kiirelt ja maitseb imehästi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
50 g *või
400 g segaseened
1 küüs Küüslauk
1 tk muna
2 tk munakollane
3 dl vahukoor
1 tl sool
0.5 tl Must pipar

Valmistamine
Rulli tainas ümmarguseks kettaks. Vooderda võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga. Kata küpsetuspaberiga ja vala peale kuivatatud herned, et tainas ei vajuks küpsemise ajal alla. Küpseta 225°C juures praeahjus 10 minutit. Eemalda herned ja paber ning küpseta veel 5 minutit. Sulata pannil või ja lisa tükeldatud seened. Kuumuta seni, kuni liigne vedelik on aurustunud. Maitsesta soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Sega omavahel vahustamata koor, muna ja munakollased. Vala segu seentele. Küpseta 200°C juures praeahjus 25 minutit. Serveeri soojalt koos värske salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee