Kiudainerikkad toidud

Võrratu seene-sibulapirukas 

Toidutare, 9. september 2011, 04:03
Seene-sibulapirukas IIFoto: Jaan Heinmaa
Võrratu seene-sibulapirukas maitseb ka neile, kes muidu eriti seeni ei armasta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Või
100 g peeneks riivitud porgand
1 dl Jahu
1 dl Kaerahelbed
0.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
TÄIDIS
3 tk Sibul
1 sl õli
1 dl piim
1 tk muna
1 küüs Küüslauk
2 dl riivjuust
0.5 tl sool
0.5 tl Valge pipar
0.5 tl Rosmariin
200 g Seened (mis ei vaja kupatamist)

Valmistamine
Sega pehme või ja riivitud porgand. Sega omavahel jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber ja sool ning lisa või-porgandi segule. Sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 225°C juures ahjus 10 minutit. Lõika sibulad rõngasteks ja haki seened. Hauta õlis pehmeks.
Sega kausis piim, muna, juust ja purustatud küüslauguküüs. Lisa seene-sibulamass. Kalla täidis põhjale ja küpseta 200°C juures praeahjus 20-25 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee