Linnuliha retseptid
18. aprill 2008, 07:42

Taipärane kanasalat

Taipärane kanasalat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl pudruriis
300 g kanahakkliha
1 tükk Hiina kapsas või tavaline peakapsas
1 tk sidrunrohu kõrs
3 tk laimileht (või laimikoore viil)
2 tk tšillikaun
2 tk kevadsibul
0.5 tk laimi mahl
2 sl kalakaste
0.5 dl vesi või kanapuljong
värske koriander

Valmistamine
Rösti pudruriis kuival pannil kuldpruuniks, pigem tumedaks kui heledaks. Jahvata röstitud riis köögikombainis või purusta uhmris. Riisijahu hoia tihedalt suletud klaaspurgis. Eralda kapsalehed nii, et neilt oleks võimalik salatit serveerida. Haki sidrunrohi, laimilehed (laimikoor), tšillikaunad ja kevadsibulad peeneks. Sega need laimimahla ja kalakastmega. Küpseta kanahakkliha kuival praepannil parajaks. Lõpuks lisa vesi või kanapuljong. Sega maitseseguga ning lisa röstriisijahu. Serveeri salat kapsalehtedel ja kaunista iga portsjon koriandriga.