Linnuliha retseptid

Kalkunipirukad 

Toidutare, 9. veebruar 2005, 22:22
Kalkuni-puuviljatäidisega lehttainapirukad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g lehttainas
4 sl praekapsas,marineeritud õunad või paradiisiõunad,kuivatatud ploomid või aprikoosid
250 g küpsetatud kalkuniliha
8 sl jõhvikad (jõhvikakeedis või -kaste)
1 tk muna

Valmistamine
Tainas võtke sügavkülmikust veidi aega varem välja. Pange ahi 220°C juurde sooja. Luni tainas sulab ja ahi soojeneb, valmistage täidis. Kalkuniliha tükeldage väikesteks kuubikuteks või peenteks ribadeks. Õunad, ploomid või aprikoosid tükeldage peeneks. Tainas rullige jahusel laual 5 mm paksuseks. Lõigake ruudukujulisteks tükkideks. Asetage iga tainaruudu keskele lusikatäis praekapsast, õunu, ploome või aprikoose, jaotage peale kalkuniliha ning jõhvikakeedis. Tainaruutude servad niisutage veega, suruge nurgad keskele kokku, nii et moodustuks ümbrik. Pirukad pange küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintseldage pealt lahtisegatud munaga. Küpsetage 220°C juures umbes 30 minutit (sõltuvalt pirukate suurusest). Hästi sobib kalkunipirukate lisandiks värske salat, näiteks kõrvitsa-õunasalat. Kalkuniliha võib asendada käepärase täidiseainega: seapraelihaga, singiga, kanalihaga või kalaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee