Lõunasöögi retseptid

Makrasalat 

Toidutare, 9. veebruar 2005, 21:40
Mõnus talvine makrasalat.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk suurem keedetud kartul
1 tk keedetud porgand
50 g juust (Atleet,Emmental,Eesti,Saare või muu kõva juust)
1 pakk makrapulgad
1 sl majonees
2 tk keedetud muna
2 tl hakitud till
2 tl hakitud petersell

Valmistamine
Kui keedetud porgandit käepärast pole, toimige järgmiselt. Koorige ja riivige porgand jämeda riiviga või lõigake tuletiku suurusteks ribadeks. Kuumutage porgandit 2-3 minutit keevas soolaga maitsestatud väheses vees või mikrolaineahjus. Nõrutage ja jahutage. Keedetud kartul ja porgand lõigake ribadeks. Juust riivige jämeda riiviga. Krabipulgad tükeldage. Munad hakkige või riivige. Salatiained (välja arvatud munad) võib ettevaatlikult segada. Lisage majonees ja segage veel kord ettevaatlikult tõstes. Salat pange kaussi, peale riputage hakitud muna ja maitserohelist. Salati võib aga "ehitada" otse salatikaussi või taldrikutele. Salatiained (välja arvatud muna) pange kihiti taldrikule, valage peale majonees ning riputage peale muna ja maitserohelist. Salati välimus saab pidulikum, kui kaunistate selle krabipulgatükikeste ja tervete maitserohelise lehtedega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee