Lõunasöögi retseptid

Tuunikalatort 

Toidutare, 9. veebruar 2005, 20:30
Tuunikalatorti võib valmistada nii röstsaiast kui -leivast. Tort valmib lihtsalt ja saab mahlane ning maitsev, kui panete selle ööseks külma maitsestuma.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk röstleib või -sai
2 tk *tuunikalakonserv vees
1 tk Porrulauk
2 tk keedetud muna
2 dl hapukoor
2 dl majonees
Sidrunipipar
Aroomisool
3 dl *paksem majonees
3 tk keedetud muna
1 tk punane paprika
1 tk pikk värske kurk
roheline salat
Petersell
Aedtill

Valmistamine
Lõigake porru õhukesteks rõngasteks ja segage tuunikala ning hakitud keedetud munadega. Lisage koor ja majonees ning maitsestage sidrunipira ja aroomisoolaga. Laotage kandikule 6 röstleiva või -saia viilu. Kui soovite ilusamat tordi kuju, lõigake viiludel ääred ära. Katke pealt poole täidisega, laotage uus kiht saia- või leivaviile peale ning katke ülejäänud täidisega. Lõpuks lisage veel kiht leiva- või saiaviile ja katke tort pealt õhukese majoneesikattega. Jätke pool majoneesikogusest järgmiseks päevaks, et saaks tordi peale värske kihi lisada, nii jääb tulemus ilusam. Asetage tort üheks ööks külma. Kaunistage vahetult enne serveerimist. Selleks lõigake kurk viiludeks ja katke tordi küljed nendega. Keetke munad ja hakkige peeneks. Paprika ja ülejäänud kurk tükeldage pisikesteks kuubikuteks. Kaunistage vahetult enne serveerimist. Näiteks laotage kaunistused peale triipudena : paprikatriip ja kurgitriip jne., kuni tort on üleni kaetud. Tordi võite raamida hakitud maitserohelisega nt. salati, tilli ja petersellilehtedega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee