Kiudainerikkad toidud
22. märts 2011, 11:14

Kissell kuivatatud puuviljadest

Kisselle võib valmistada nii vedelamaid kui ka paksemaid, olenevalt maitsest ja serveerimisviisist. Vedelaid kisselle pakutakse putrude, saiakeste ja küpsistega, paksemaid piima ja vahukoorega. Kui kasutad mahla, on mõttekas lisada see keetmise lõpul, siis ei lähe vitamiinid kaduma. Valmis kissellile puista suhkrut, siis ei teki sellele nahka peale.

400 g kuivatatud puuvilju - näiteks kuivatatud õunu rosinaid kuivatud ploome kuivatatud aprikoose jms
1.5 l vett
1 dl suhkrut
1 riivitud sidruni koor
1 sl sidrunimahla
2 tera nelki
2 sl kartulitärklist
Leota kuivatatud puuvilju 2-3 tundi külmas vees. Keeda puuviljad leotamisvees pehmeks. Lisa suhkur, sidrunikoor ja -mahl. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, ent ära keeda.