Kiudainerikkad toidud

Kissell kuivatatud puuviljadest 

Toidutare, 22. märts 2011, 11:14
Kisselle võib valmistada nii vedelamaid kui ka paksemaid, olenevalt maitsest ja serveerimisviisist. Vedelaid kisselle pakutakse putrude, saiakeste ja küpsistega, paksemaid piima ja vahukoorega. Kui kasutad mahla, on mõttekas lisada see keetmise lõpul, siis ei lähe vitamiinid kaduma. Valmis kissellile puista suhkrut, siis ei teki sellele nahka peale.

400 g kuivatatud puuvilju - näiteks kuivatatud õunu rosinaid kuivatud ploome kuivatatud aprikoose jms
1.5 l vett
1 dl suhkrut
1 riivitud sidruni koor
1 sl sidrunimahla
2 tera nelki
2 sl kartulitärklist
Leota kuivatatud puuvilju 2-3 tundi külmas vees. Keeda puuviljad leotamisvees pehmeks. Lisa suhkur, sidrunikoor ja -mahl. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, ent ära keeda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee