Vene köök

Kuumutamata pasha 

Raili Mikk, 16. märts 2008, 17:27
Foto: Indrek Pärli
Kuumutamata pasha retsept koos detailse samm-sammult etappide ja fotodega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
Valmistusaeg: 30 min + 24 tundi nõrgumiseks

Koostisosad
600 g Kohupiim
3 tk Munakollane
1 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Või
Ühe sidruni mahl ja riivitud koor
1 dl hakitud pähklid
100 g Rosinad
2 dl Vahukoor
1 sl Suhkur

Valmistamine
Pane rosinad leigesse vette likku. Pane või madalal kuumusel pliidile sulama. Kalla kohupiim kaussi ja sega ühtlaseks. Lisa munarebud, suhkur ja vanillsuhkur. Sega kohupiimamass ühtlaseks. Pese sidrun ja riivi koor kohupiima hulka. Pigista sinna ka terve sidruni mahl. Haki pähklid või mandlid suure noaga peenemaks.
Kurna rosinad, lisa koos hakitud pähklitega massile. Lisa segule sulatatud või Vahusta koor 1 sl suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahukoor kohupiima hulka. Vala segu hõreda riidega (näiteks marliga) vooderdatud pasha vormi või sõelale, tõsta servad kohupiimale ning aseta peale vajutis. Tõsta vorm kaussi, kuhu saab valguda kohupiimamassist eralduv vedelik. Hoia pashat ööpäev külmkapis, eemalda seejärel vormist ning kaunista värskete puuviljadega või kompotiga.
Vaata samm-sammult pasha valmistamise fotodega õpetust

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee