Vene köök

Keedetud pasha 

Toidutare, 22. märts 2011, 11:16
 
Keedetud pasha säilib kauem kui keetmata.

Kogus: kuuele

Koostisosad
3 tk Muna
2 dl Suhkur
500 g Kohupiim
500 g Hapukoor
100 g Või
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 sl Sidrunimahl
100 g Jahvatatud mandlid
1 dl Rosinad
Marmelaad

Valmistamine
Nõruta kohupiima marlis 1 ööpäev. Vahusta munad suhkruga, kalla paksupõhjalisse kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades läbi keemiseni, aga ära keeda. Lisa kohupiim, hapukoor ja sulatatud või; kuumuta väiksel tulel keemispiiril 5 minutit, aeg-ajalt põhjast segades.
Lisa vanillsuhkur, sidrunimahl, mandlid ja tükeldatud rosinad. Lõika kääridega tükkideks ka erinevat värvi marmelaadid. Jäta osa kaunistamiseks, ülejäänu sega pashataignasse.
Vooderda pashavorm (või kohvifilter, sõel) seest marliga ja kalla segu sinna
sisse. Kata marliga ja aseta raskem taldrik või kauss peale vajutuseks. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külma. Kaunista ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee