Küpsetised

Mahe kukeseenepirukas 

Toidutare, 23. september 2009, 10:45
Mahe kukeseenepirukas Jaan Heinmaa
Kukeseened (või ka puravikud) juustusel täidisel ja juurviljasel tainal on hõrk suutäis igale seenesõbrale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
45 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
3.5 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g või
2 tk keedetud porgandid
sool
TÄIDIS
1 -1,5 l Kukeseened
2 tk sibul
1 sl või
2 dl Maitsestamata jogurt
2 dl Hapukoor
3 tk muna
150 g Mozzarella (riivitud)
poole sidruni rivitud koor
Basiilik (värske)
1 tl Sidrunipipar
KAUNISTAMISEKS
Basiilik (värske)

Valmistamine
Vala kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud külm või ning haki noaga purutaoliseks massiks. Lisa keedetud püreeritud porgandid ja suru ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.Täidise tegemiseks puhasta ja tükelda seened ning koori ja haki sibulad. Kuumuta seeni ja sibulaid 3-4 minutit pannil võis ning jahuta. Sega eraldi kausis jogurt, hapukoor, munad, riivjuust, riivitud sidrunikoor, sool, sidrunipipar ja hakitud basiilik.Suru tainas 20x30cm suurusega võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta tainale seene-sibulasegu ja vala peale jogurti-koore-munasegu. Küpseta veel 30 minutit, kuni kate on hüübinud.Porgandipüree võid asendada kartuli-, pastinaagi- või selleripüreega, valmistades seda samamoodi kui porgandipüree.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee