Kiudainerikkad toidud

Kukeseenesalat 

Maire Suitsu, 22. märts 2011, 11:26
Õrnade ja veidi kapriissete kukeseente õige kohtlemise põhireegliteks on: mitte pesta, võimalikult vähe kuumutada!

Kogus: ühele

Koostisosad
500 -600 g puhastatud kukeseened
vesi
2 tk varteta suvisibulad
1 tl rosee pipar
MARINAAD
3 dl naturaalne äädikas 5%
3 dl vesi
1 sl sool
2 sl suhkur
2 küünt Küüslauk

Valmistamine
Lõika suvisibul õhukesteks rõngasteks ning küüslauguküüned pikuti neljaks, steriliseeri purgid. Puhasta seened pintsliga võimalikust prahist, lõika suuremad pikuti pooleks. Aja keedunõus paar liitrit vett keema, kalla sinna ette valmistatud seened ning kuumuta kiiresti keemistemperatuurini.
Tõsta kohe tulelt ja kalla seened suurele sõelale nõrguma. Lao veidi jahtunult purkidesse, pane vahele sibulat ja küüslauku. Soovi korral võid igasse purki torgata ka mõne tera sõrmedega puruks muljutud rosee pipart. Aja vesi kuumaks, lisa suhkur, sool ja äädikas, kuumuta otsekohe keemiseni ning kalla purkidesse seente peale. Sule purgid, jahuta kiiresti ja vii hoiukohta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee