Kukeseenesalat
Kogus: ühele
Koostisosad
500 -600 g puhastatud kukeseened
vesi
2 tk varteta suvisibulad
1 tl rosee pipar
MARINAAD
3 dl naturaalne äädikas 5%
3 dl vesi
1 sl sool
2 sl suhkur
2 küünt Küüslauk
Valmistamine
Lõika suvisibul õhukesteks rõngasteks ning küüslauguküüned pikuti neljaks, steriliseeri purgid. Puhasta seened pintsliga võimalikust prahist, lõika suuremad pikuti pooleks. Aja keedunõus paar liitrit vett keema, kalla sinna ette valmistatud seened ning kuumuta kiiresti keemistemperatuurini.
Tõsta kohe tulelt ja kalla seened suurele sõelale nõrguma. Lao veidi jahtunult purkidesse, pane vahele sibulat ja küüslauku. Soovi korral võid igasse purki torgata ka mõne tera sõrmedega puruks muljutud rosee pipart. Aja vesi kuumaks, lisa suhkur, sool ja äädikas, kuumuta otsekohe keemiseni ning kalla purkidesse seente peale. Sule purgid, jahuta kiiresti ja vii hoiukohta.
Kommentaarid (0)