KukeseenedFoto: PantherMedia/Scanpix
Kiudainerikkad toidud
12. veebruar 2005, 19:47

Sidruniga kukeseened

Õpetuse järgi talitades jäävad kukeseened õrnad ja maitsvad, saadud omapärane hoidis sobib hästi segasalatitesse või praelisandiks. Kuigi kasutatud suhkrukogus esmapilgul liiga suur tundub, tasandab sidrun selle peaaegu täielikult; loomulikult võib suhkrukogust ka vähendada.

1 l puhastatud kukeseeni
3 dl suhkrut
2 suurt sidrunit

1. Pese sidrunid puhtaks kõva harja ja nõudepesuvedeliku abil, pane nad siis puhtasse keevasse vette ja kupata 2-3 minutit; loputa voolava vee all ja kuivata. Kogu see tegevus on vajalik sidrunikoortest konservantide eemaldamiseks, sest sidrunid tulevad kasutusele koos koorega.


2. Lõika sidrunid pikuti pooleks ja siis viiludeks; lõika suuremad seened pikuti kaheks või neljaks, väiksemad jäta terveks. Pane seened koos sidrunitükkidega paksupõhjalisse keedunõusse ning kuumuta väikesel tulele ettevaatlikult, kuni seentest hakkab eralduma vedelikku.

3. Lisa nüüd hoidisele juurde suhkur ja sega, et see sulaks; lase veel korraks keema tõusta ja tõsta siis pliidilt. Pane väikestesse purkidesse ja hoia külmas.