Kiudainerikkad toidud

Vaarikašarlott 

Toidutare, 28. detsember 2004, 15:48
Vaarikašarlott.

Koostisosad
4 tk muna
1.5 dl suhkur
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
2 dl vaarikakeedis
4 dl *piim (5%rasvasisaldusega)
2 sl maisitärklis
2 tk munakollane
1 sl vanillsuhkur
1 dl suhkur
VANILJEKASTE
200 g külmutatud vaarikad
2 tk munavalge
200 g vahukoor
4 tk želatiinileht

Valmistamine
Vahusta rullbiskviidisse ettenähtud munad suhkruga. Sega rullbiskviidi kuivained omavahel ja lisa ettevaatlikult segades läbi sõela munavahu hulka. Kalla taigen ahjuplaadile laotatud küpsetuspaberile. Küpseta 225°C juures ahjus keskmisel võrel 7 minutit. Riputa puhtale küpsetuspaberile suhkrut ja kummuta ahjust võetud küpsetis sellele. Määri vaarikakeedis küpsetise pinnale ning keera rullbiskviit tihedalt kokku. Lase jahtuda.
Valmista vanillikaste: sega kõik koostisosad potti kokku ja kuumuta keemiseni, sega kogu aeg. Sega külmad vaarikad kummasse vaniljekastmesse. Jahuta kaste maha. Lõika rullbiskviit umbes 0.5 cm paksusteks viiludeks. Võta avatava servaga koogivorm, vooderda see toidukilega ja seejärel rullbiskviidi viiludega. Leota želatiin rohkes külmas vees pehmeks ning seejärel lahusta tilgakeses keevas vees. Klopi munavalged tugevaks vahuks. Vahusta ka koor. Sega kõik kokku ühtlaseks seguks. Kalla täidisesegu rullbiskviidi viiludega vooderdatud vormi. Pane vorm šarlotiga vähemalt 5 tunniks külmkappi tarduma.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee