Linnuliha retseptid

Täidetud kalkun 

Toidutare, 28. detsember 2004, 15:04
Õunte ja ploomidega täidetud kalkun.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk kalkun (umbes 5 kg)
2 sl peen meresool
0.5 tk *sidrun
170 g peekon
200 g kuivatatud ploomid
3 tk hapu õun
3 tk Sibul
värske petersell
sool
Must pipar

Valmistamine
Külmutatud kalkun pane sulama vastavalt pakendil antud juhendile. Hõõru kalkun pealt soolaga üle ja jäta mõneks tunniks seisma. Kuivata majapidamispaberiga ja hõõru siduniga üle. Valmista täidis: Koori sibul, haki õun, sibul, peekon, ploomid ja ürdid peeneks. Prae peenestatud peekon pannil, lisa hakitud sibul ja veidi hiljem ka ploomid. Lisa ürdid ja kontrolli maitset. Täida kalkun (aga ära topi liiga pingule), täiteauk varja pooliku sidruniga. Seo täidetud kalkun puuvillase niidiga tihedaks pakiks. Pane kalkun küpsetuskotti, selg allapoole ja sule kott. Auru väljapääsuks lõika koti sisse auk. Küpseta 125°C juures praeahjus umbes 4 tundi. Praeleem kasuta kastme valmistamiseks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee