Kalatoitude retseptid
28. detsember 2004, 11:34

Küpsetatud kala köögiviljasegu ja pestoga

Küpsetatud kala köögiviljasegu ja pestoga.

Kogus: ühele

Koostisosad
kalafilee
25 g *baklažaan
25 g tsukiini
12.5 g kollane paprika
12.5 g punane paprika
12.5 g roheline paprika
0.5 küünt Küüslauk
0.5 tk rosmariinioksake
või kuivatatud rosmariin
7.5 rosinad
0.5 sl mesi
0.25 dl oliivõli
0.125 kimpu *värske basiilik
0.25 sl või basiilikupasta
0.25 küünt Küüslauk
0.125 sl jahvatatud mandlid
0.125 sl riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
7.5 g piiniapähklid
oliivõli

Valmistamine
Võtta kalafilee (sobib nii punane kui ka valge kala), eemaldada kõik luud. Lõigata kalafilee portsjonitükkideks, laduda tükid võiga määritud ahjupannile. Puistata kalale kergelt soola ja valget pipart. Võib panna juurde ka natuke tilli ja võitükikesi. Küpsetada parajalt kuumas ahjus, kuni kala võtab kuldse värvi. Siis lisada kohvikoort. Panna uuesti korrraks ahju. Serveerida koos köögiviljasegu ja pestoga. Köögiviljaseguks tükeldada köögiviljad, praadida kergelt oliivõlis läbi ja nõrutada. Leotada rosinaid pisut toasoojas vees ja kuumutada oliivõlis. Lisada mett. Segada kõik komponendid pannil kokku ja maitsestada rosmariiniga. Pesto valmistamiseks tampida nõus läbi hakitud basiilik, küüslauk, piiniapähklid, parmesan ja mandlid, segada hulka oliivõli.