Kiudainerikkad toidud
28. detsember 2004, 10:56

Lõhe-avokaadosalat pastaga

Lõhe-avikaadosalat porru ja pastaga. 1 portsjon - 402 kcal.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
53.3 g penned ehk putkmakaronid
0.5 dl vesi
0.3 tk väike porru
0.3 tk Kurk
45 g Avokaado
sidrunimahl
40 g külmsuitsuforell
33.3 g *15% Créme Bonjouri küüslaugu-toorjuust
0.16 dl rasvata piim
0.6 tl riivitud mädarõigas
0.3 sl sidrunimahl või õunaäädikas
Must pipar
0.16 dl hakitud till
kaunistuseks tillioksad

Valmistamine
Keeda penned pakendil oleva juhendi järgi. Nõruta ja loputa hästi külma veega. Lõika porru pooleks ja loputa hästi. Viiluta porru ja lõika kurk kuubikuteks või ribadeks. Koori poolitatud avokaado, lõika kuueks viiluks ja viilud diagonaalselt pooleks. Võid pritsida avokaadotükkidele sidrunimahla, et takistada nende tumenemist. Viiluta forell. Sega jahtunud pasta, porru, kurk ja forell salatiks. Jäta kaunistuseks alles mõni forelliviil. Sega kastmeained. Vala kaste salati hulka. Tõsta avokaado- ja forelliviilud salatile. Lase seista mõni tund külmkapis. Enne serveerimist puista salatile tilli.