Toidukordade retseptid

Sädelevad piparkoogid. 

Toidutare, 18. detsember 2004, 02:02
Sädelevad piparkoogid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g küpsetusmargariin
2.5 dl suhkur
3 sl kakaopulber
1.5 dl tume siirup
2 tl jahvatatud nelk
2 tl Kaneel (jahvatatud)
1.5 tl ingveripulber
5 tl või valmis piparkoogimaitseaine
2 tk muna
1 tl sool
8 dl jahu
kaunistamiseks valge pärlsuhkur

Valmistamine
Panna kastrulisse rasvaine, omavahel segatud kakao ja suhkur, siirup ning maitseained. Sulatada pidevalt segades ja lasta seejärel korraks keema tõusta. Tõsta kastrul pliidilt, lasta tainas leigeks jahtuda ja vahustada mikseriga kohevaks. Lisada suurel kiirusel edasi vahustades ükshaaval toasoojad munad. Segada sool jahuga ning lisada väikeste portsjonite kaupa tainasse. Et piparkoogid oleksid haprad, tuleks tainast pärast jahu lisamist võimalikult vähe segada. Ühtlaseks segatud tainas pakkida toidukilesse ja hoida vähemalt järgmise päevani külmkapis. Võtta kolmandik tainast, rullida vähese jahuga üle puistatud laual hästi õhukeseks, seejärel riputada pinnale suhkrut, patsutada see käega üsna kergelt taina pinnasse. Võtta vormiga suhteliselt suured, lihtsa kujuga piparkoogid, tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile, suhkrune külg üleval. Küpsetada ahju keskmisel siinil 175°C juures umbes 6 minutit, tõsta pannkoogilabidaga kohe tasasele pinnale jahtuma. Küpsetamise ajal jälgida tähelepanelikult koogikeste värvust, mis võib muutuda vaid kergelt pruunikaks.