Küpsetised
18. detsember 2004, 00:05

Sinihallitusjuustu-piparkoogid

Sinihallitusjuustu-piparkoogid on kõige maitsvamad värskelt küpsetatuna. Kui soovi on, võib piparkoogitaina-sinihallitusjuustu rullikesi hoida sügavkülmikus ja võtta sealt välja vaid vajalik kogus küpsetamiseks, kui isu tuleb.

Koostisosad
500 g piparkoogitainas
125 g sinihallitusjuust

Valmistamine
Jaotada piparkoogitainas kaheks osaks, rullida kumbki tainatükk jahusel laual 20x25 cm suuruseks nelinurgaks. Lõigata taina servad siledaks ja puistata võimalikult ühtlaselt peale külmalt riivitud sinihallitusjuust. Sinihallitusjuustu võib enne riivimist sügavkülmikusse panna, siis saab seda paremini riivida. Keerata tainas pikemast servast rulli, pühkida liigne jahu ära. Lõigata tainarullist terava noaga 1 cm viilud ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormida piparkoogid ümaraks ja küpsetada 175°C juures ahju keskosas umbes 9 minutit. Lasta ahjuplaadil jahtuda. Serveerida glögi kõrvale või juustulaual.