Küpsetised

Kohupiima-piparkoogikook 

Toidutare, 17. detsember 2004, 23:24
Kohupiima-piparkoogikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g piparkoogitainas
500 g kohupiim
4 tk muna
suhkur
piparkoogimaitseaine

Valmistamine
Piparkoogitainas panna esmalt sügavkülma. Kui tainast ongi hoitud sügavkülmas, võtta see enne koogi valmistamist veidikeseks tahenema. Riivida sügavkülmast võetud piparkoogitainas jämeda riiviga. Suruda saadud puru lahtikäiva koogivormi põhja ja servadele. Vahustada munad suhkruga. Kohupiima ajada läbi sõela ja lisada munavahule. Soovi korral maitsestada täidisesegu piparkoogimaitseainega. Valada segu piparkoogitaina põhjale. Küpsetada 200°C juures umbes 20 minutit. Koogi küpsust kontrollida nagu ikka, puutikuga (kook on valmis, kui tikuga katsudes täidis enam tiku külge ei jää). Jahutada ja serveerida jõuluõhtul koos pohlasalatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee