Küpsetised

Beseepiparkoogid 

Toidutare, 17. detsember 2004, 22:57
Veidi ebatavalisemad piparkoogid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g piparkoogitainas
1 tk munavalge
1 dl suhkur
poole apelsini riivitud koor

Valmistamine
Piparkoogitainas jaotada kaheks ja rullida kumbki tainatükk jahusel laual umbes 15x30 cm suuruseks ristkülikuks. Katta toidukilega, et tainas ei kuivaks. Munavalge vahustada kõvaks vahuks, lisades vähehaaval suhkru. Kõige parema munavalgevahu saab, kui vahustada käsivispliga või mikseriga aeglastel pööretel. Kui kauss on kuiv ning munavalge rebust hoolikalt eraldatud. Vahustamisel võib lisada ka terakese soola. Viimasena lisada munavalgevahule riivitud apelsinikoor. Munavalgevaht laotada ühtlaselt mõlemale piparkoogitainale. Keerata tainas pikemast servast kergelt rulli, pakkida toidukilesse ja panna 35-40 minutiks sügavkülma. Nii on kergem küpsiseid hiljem lõigata. Kumbki rull lõigata terava noaga umbes 24 viiluks. Vormida viilud ümaramaks ja panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui osa munavalgevahtu on laiali läinud, siis selle võib noaga küpsiste peale tagasi määrida. Küpsetada 150°C juures ahju keskosas umbes 15 minutit. Lasta küpsistel ahjuplaadil täielikult jahtuda. Säilitada kinnises karbis. Serveerida glögi või kohviga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee