Linnuliha retseptid

Köfte kebab broilerilihast 

Toidutare, 28. detsember 2004, 21:12
Hakklihakebab ehk köfte kebab on Lähis-Idas, peamiselt Türgis levinud vardaroog tihkest hakklihasegust vormitud lihapallidest või vorstikestest.

0,5 kg kanafileed 1 sibul 2 küüslauguküünt 1 muna 1 dl peenestatud petersellilehti näputäis kuivatatud rosmariini 2 sl purustatud mandleid 1 tl soola Lisandid: meelepärane jogurtikaste (vt Dipid) keedetud riis Töötle kanaliha köögikombainis peeneks, lisa muna, peenestatud sibul ja küüslauk ning muud maitseained. Töötle taigen ühtlaseks massiks, kaabi masinast välja ja hoia tund aega külmas. Vormi segust 6 umbes 15 cm pikkust vorstikest ja pista igaühesse eelnevalt vees leotatud bambusvarras. Ahjus küpsetamiseks aseta vardad panni kohale pandud restile või sobiva laiusega ahjupannile nii, et varraste otsad toetuvad külgseintele. Küpseta 200° juures 20 minutit. Hea teada !Et segu püsiks varda ümber, selleks aetakse liha läbi masina kaks korda ja sõtkutakse taigen võimalikult sitkeks; meie toidukultuuris teeb selle töö kiiresti köögikombain.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee