Kreeka köök
28. detsember 2004, 21:11

Souvlaki

Souvlaki on vardaroog kebabi Kreeka variant

1 kg sea-, veise- või kanaliha 8 pitaleiba Maitsestamiseks: 2 sidrunit 2,5 sl oliiviõli 1 tl soola purustatud musta pipart punet Lisandid: 2 tomatit 1 sibul Tzatzikikastet Pigista sidrunitest mahl välja ja kalla õliga kokku. Lisa maitseained ja klopi hästi läbi. Valmista tzatziki ja pane maitsestuma. Tükelda liha umbes 1 cm suurusteks tükkideks ja lase paar tundi või üle öö maitsestuda. Kuivata lihatükid köögipabeiga ja lüki 8 vardale. Küpseta liha kas sütel või ahjupannil grillelemendi all. Pintselda pitaleivad üle vähese oliiviõliga ja kuumuta ahjus kergelt pruuniks. Vahepeal peenesta sibul ja lõika tomatid viiludeks. Pintselda küpsenud liha ohtralt kastmega. Aseta iga varras pitaleivale ja tõmba liha leiva abil varda küljest ära. Pane liha juurde sibulat, tomatit ja tzatzikit ning keera pehmenenud pitaleib ümber toiduainete. Söömise hõlbustamiseks mähitakse Kreeka kiirsöögikohtades rullide üks ots pärgamenti, meie võime kasutada paberservjetti.