Retseptid

Üleküpsetatud kodune ahjujuust marjakastmega 

Toidutare, 11. detsember 2004, 13:08
Serveeeri magusroaks koos värskete vaarikatega või külmutatud marjadest valmistatud lihtsa kastmega.

3 l piima
1 l petti
4 muna
0,5 – 2 tl soola
Valmista samuti kui munajuustu, kuid sega alguses piima ja peti hulka ainult 2 muna. Tõsta kalgendunud mass vahukulbiga kaussi, mikserda juurde ülejäänud munad ja sool. Vürtsika suupiste jaoks võta soola 2 tl, soovi korral lisa ka vürtse või ürte. Järelroana pakutava juustu jaoks võta 0,5 tl soola. Nõruta tavalisel viisil. Aja praeahi maksimaalselt kuumaks, tõsta juust väikesse ahjuvormi, pintselda lahtiklopitud munaga üle ja küpseta isuäratavalt kuldpruuniks. Ahi olgu väga kuum ja küpsetamisaeg lühike, muidu vajub juust lössi. Serveeeri otsekohe magusroaks koos värskete vaarikatega või külmutatud marjadest valmistatud lihtsa kastmega. Soolane juust lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee