Retseptid

Liptauer ehk toorjuustust võie 

Toidutare, 11. detsember 2004, 12:47
Toorjuustude hulka liigitatakse ka Karpaatide regioonis Ungaris ja Austrias juba aastasadu valmistatav Liptauer. Õigupoolest on Liptauer rammus maitsev võie, milleks pruugitakse lambapiimast tehtud rasvast kohupiima, võid ja maitseandjaid. Võttes oluliselt madalama rasvasisaldusega tooted, saab Liptauer tervislikum, samas aga mitte põrmugi vähem maitsev. Pruugi leivamäärdeks, kanapeede ja kokteilsuupistete kaunistamiseks, keedukartulite või koorega ahjukartulite lisandiks, võileivatortide ja tillukeste tuuletaskute täitmiseks jne.


200 g võileivamargariini (rasvasisaldus võib olla vaid 40%)
300 g ricotta´t või kodujuustu
mõned lusikatäied piima või rõõska koort
1 küüslauguküüs või küüslaugupubrit
sibulapulbrit
soola
jämedalt jahvatatud musta pipart
veidike sinepit
1 suur punane või kollane paprika või suur peotäis petersellilehti või kimbuke murulauku või tilli
Vahusta pehme margariin mikseriga kohevaks, lisa läbi jõhvsõela hõõrutud toasoe toorjuust ja vedelik ning mikserda läbi.
Lisa tillukesteks tükikesteks lõigatud küüslauk, paprika ja/või maitseroheline ning soovikohased maitseained.
Vahusta segu õhuliseks ja kohevaks, tõsta kaanega karpi ja lase 24 tundi maitsestuda.
Pruugi leivamäärdeks, kanapeede ja kokteilsuupistete kaunistamiseks, keedukartulite või koorega ahjukartulite lisandiks, võileivatortide ja tillukeste tuuletaskute täitmiseks jne.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee