Lõunasöögi retseptid
11. detsember 2004, 12:31

Lihapada kuskussiga

NB ! Kuskussi müüakse pappkarpidesse pakendatult suuremates poodides koos teiste pastatoodetega.

0,5 kg lamba- või sealiha 2 sl õli 2 väiksemat sibulat 3 küüslauguküünt 5 dl vett 1 lihaleemekuubik 4 sl tomatipüreed 4 suuremat porgandit 10 tera pipart Kuskussilisand: 3 dl vett 2 sl õli 1 tl soola 2,5 dl eelkeedetud kuskussitangu (couscous) Lõika liha paari cm suurusteks tükkideks ja pruunista need kahe eraldi portsjonina kuumas õlis; tõsta vahukulbiga pannilt hautamisnõusse. Kuumuta õhukesteks sektoriteks lõigatud sibulat pannile jäänud õlis mõned minutid ja kalla siis liha juurde. Lisa roale terve küüslauguküüs, vesi, pudendatud leemekuubik ja tomatipüree. Hauta madalal kuumusel pool tundi, siis lisa paarisentimeetristeks juppideks lõigatud porgand ja pipar. Hauta veel 20–30 minutit ehk kuni nii liha kui porgand on pehmed. Kuskussi jaoks aja vesi keema, lisa sool ja õli ning seejärel ka tangud ning sega korraks läbi. Tõsta keedunõu kohe pliidilt, kata kaanega, lase mõned minutid paisuda ja sega siis suure puukahvliga kohevaks. Serveeri koos lihahautisega. NB ! Kuskussi müüakse pappkarpidesse pakendatult suuremates poodides koos teiste pastatoodetega.