Kuskuss tomati ja basiilikugaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
2. november 2008, 16:14

Kuskuss tomati ja basiilikuga

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl Vesi
3 dl Kuskuss
1 peotäis Roheline sibul
Mõned suured tomatid
1 peotäis Basiilik (värske)
1 dl Õli
3 sl Valge veini äädikas või sidrunimahl
sool, must pipar

Valmistamine
Tõmba 20 sekundit keevas vees hoitud tomatitel koor maha, õõnesta pehme sisu välja ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks. Lõika suvisibulate valge osa ja varred õhukesteks rõngasteks. Peenesta basiilik kääridega. Kalla vulinal keev vesi kuskussi peale ja lase 5 minutit kaane all seista. Klopi veiniäädikas õliga emulsiooniks, kalla kahvliga kohevaks tõstetud kuskussi hulka, sega hästi läbi ja lase leigeks jahtuda. Lisa tomat, sibul ja basiilik ning maitsesta soola ja pipraga.