Liharõngas riisi ja ubadega
0,5 kg segahakkliha praadimisõli 0,5 tl paprikapulbrit 1 väike sibul 2 tl soola 0,5 tl purustatud musta pipart 2,5 dl pudruriisi 1 purk valgeid ube tomatis 1 purk purustatud tomateid 1 l vett 2 lihaleemekuubikut Lahusta leemekuubikud keevas vees. Prae lahtinäpitud hakkliha kahe eraldi portsjonina pidevalt segades kuni punase värvuse kadumiseni; tõsta kurnlusikaga suurde kaussi. NB ! Liigne praadimine muudab hakkliha tuimaks ja kõvaks. Loe hakkliha kuumtöötlemise üksikasjalikku õpetust kastmete rubriigist hakklihakastme juurest. Kuumuta peenestatud sibul pannile jäänud rasvas aeglaselt läbipaistvaks. Lisa hakklihale maitseained, sibul, tomatikonserv, keetmata riis, oad koos vedelikuga ning pool lihaleemest. Kalla vedel segu suurde toruga koogivormi ning tõsta 225° ahju keskossa paigutatud restile. Kui vedelik on imendunud (umbes 20 min pärast), võta vorm ahjust ning tõsta sisu puulusikaga põhjast ülespoole, et ained korralikult seguneksid. Nirista ülejäänud lihaleem siia-sinna, sega läbi ja patsuta roa pealispind lusikaga tasaseks. Küpseta veel 20–25 minutit.
Kommentaarid (0)