Lõunasöögi retseptid
11. detsember 2004, 12:04

Makaronikook juustu ja tomatiga

Kui valmistate selle lihtsa maitsva roa lahtikäiva servaga vormis, sobib see ka külalistele lõunaroaks ning õigustab igati koogi nime.

3 dl piima
4 dl vett
2 leemekuubikut
2 sl õli
1 dl jahu
0,5 tl soola
250 g riivitud juustu
4 keskmist tomatit
0,5 tl kuivatatud basiilikut
0,25 tl purustatud musta pipart
veidi jahvatatud muskaati
näputäis Cayenne’i pipart
200 g kõvanisust sarvekesi
1 dl jämedat riivsaia
1 dl riivitud Parmesani või Campanello juustu
Määri lahtikäiv koogivorm rasvaga ning raputa riivsaiaga üle. Keeda sarvekesed peaaegu pehmeks. Lase piim ja kanaleem peaaegu keema tõusta. Aja õli pannil keskmisel kuumusel tuliseks ning kuumuta selles jahu pidevalt segades umbes minut, lisa siis vähehaaval ja segamist jätkates kuum piimasegu. Lase kastet tasakesi 5 minutit keeda, maitsesta soolaga. Sega pliidilt tõstetud kastmesse tükeldatud tomatid, riivjuust, maitseained ja sarvekesed, tõsta segu ettevalmistatud vormi. Sega riivsai riivjuustuga ning puista roog sellega üle. Küpseta 175° ahju keskosas restil 30–35 minutit, lase 20 minutit jahtuda. Eemalda vormi serv ja serveeri. Paku juurde häid küpseid tomateid.