Küpsetised
11. detsember 2004, 12:09

Ananassi-riisikook

Mandlilaastudega ülepuistatud pidulik riisikook.

Taigen: 150 g margariini 1 dl suhkrut 1 munarebu 1 dl keedetud pudruriisi 2 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit Täidis: 1 purk purustatud ananassi 2 dl keedetud pudruriisi 2 sl sidrunimahla 3 sl kohvikoort 5 sl suhkrut 2 sl jahu 1 munarebu 3 tl vanillsuhkrut 2 munavalget Pinnale: mandlilaaste Võta 1 dl pudruriisi ja keeda see 4 sl vees pehmeks. Mikserda pehme margariin suhkruga kohevaks ja lisa edasi vahustades munarebu. Lisa 1 dl keedetud riisi ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Vajuta taigen jahuste kätega madala pirukavormi põhjale ja seintele. Täidiseks sega kokku kõik ained peale munavalgete, mis lisa valmis segule vahustatult ja ettevaatlikult alt ülespoole tõstes. Kalla täidis taignapõhjale ja riputa üle mandiliaastudega. Küpseta 200° juures umbes 30 minutit.