Kiudainerikkad toidud

Pähkli-šokolaadimuffinid 

Toidutare, 22. märts 2011, 11:55
Vahukoorega kaunistatud ja šokolaadiga ülepuistatud pähklimuffinid sobivad igale peolauale.

2,5 dl jahu
70 g purustatud röstitud sarapuupähkleid
3 sl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
100 g margariini
1,5 dl suhkrut
2 muna
150 g 25% hapukoort
Pinnale:
1 dl 35% rõõska koort
50 g šokolaadi Bitter
Vahusta pehme margariin suhkruga kohevaks, lisa edasi mikserdades ühekaupa toasoojad munad, seejärel kokkusegatud kuivad ained ja lõpuks ka toasoe hapukoor. Jaga tainas 12 avaga muffinipanni pabervormikestega vooderdatud õõnsustesse; vormi puudumisel kasuta kahekordselt võetud pabervormikesi, mida kulub 2 x 20 tk. Küpseta pannimuffineid 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit. Lase jahtuda ja tõsta siis igale koogile vahustatud koort ja puista peale šokolaadilaaste.