Lõunasöögi retseptid

Ahjupraad 

Maire Suitsu, 11. november 2008, 10:13
Sealiha õunte ja sibulaga

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk paksu viilu välisfileed või kondiga karbonaadi
sool
must pipar
3 sl toiduõli
3 tk Sibul
1 kg kõva viljalihaga hapukad õunad
2 dl tume õlu
1 sl Tšillikaste
1 sl fariinsuhkur
Vürts

Valmistamine
Määri liha õliga ja lase 30 minutit töölaual seista. Prae kuumas õlis keskmisel kuumusel mõlemilt poolt 2 minutit ja tõsta ahjuvormi, mis lihatükid parajasti ühe kihina ära mahutab. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika sibulad ja õunad sektoriteks ja kuumuta neid pannile jäänud õlis madalal kuumusel, vahetevahel segades 10 minutit; vajadusel lisa veidi õli. Kalla valitud vedelik pannile, lisa maitsekaste, pruun suhkur ja näputäis vürtsi või lõhnapipart; lase 5 minutit ägedalt keeda. Kalla panni sisu liha peale, kata vorm fooliumiga ning lase 175° juures 40 minutit küpseda. Hea teada !2 dl tumedat õlut võib asendada 2 dl õunamahla + pool lihaleemekuubikuga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee