Lõunasöögi retseptid
11. detsember 2004, 12:07

Täidetud seapraad

Maitsev seapraad ananassikastmega

Kogus: ühele

Koostisosad
250 g sea välisfilee
0.25 tl sool
purustatud must pipar
62.5 g fetakijuust
0.25 sl kuivatatud pune
küüslaugupulber
0.5 sl 35% rõõsk koor
Petersell
toiduõli
KASTE
0.5 sl õli
0.25 tk Sibul
0.375 tl Karri
0.5 sl jahu
praeleen
1 dl ananassimahl
0.25 tk lihaleemekuubik
0.5 tl sojakaste
0.5 dl kohvikoor

Valmistamine
Lõika fileesse suure terava noaga sügav tasku ning hõõru liha soola ja pipraga sisse. Pudenda fetaki ja sega maitseainete, koore ja peenestatud petersellilehtedega ühtlaseks massiks. Täida tasku seguga ja kinnita ühenduskoht tihedalt puust hambaorkidega. Prae õlis ümberringi pruuniks, pane küpsetuskotti ja küpseta 200° juures umbes 1,5 tundi, 150° juures kulub läbiküpsemiseks 2 tundi. Võta praad kotist (hoia praeleem alles!), lase 10 minutit fooliumisse mähitult seista. Kastmeks kuumuta peenestatud sibul õlis läbipaistvaks, lisa karri ja kuumuta veel üks minut. Lisa segades jahu, seejärel mahl ja praeleem. Maitsesta leemekuubiku ja sojakastmega, lisa koor ja lase veel mõni minut keeda. Eemalda prae küljest tikud ja lõika liha viiludeks. Paku juurde keedetud või praega üheaegselt, kuid teises kotis küpsenud ahjukartuleid.