Lõunasöögi retseptid

Forellimarjatort 

Toidutare, 6. detsember 2004, 04:33
Hõrk forellimarjatort sobib suurepäraselt klaasi valge veini kõrvale.

Kogus: ühele

Koostisosad
24 viilu täistera-röstisai
immutamiseks 1 sidruni mahl lahjendatud 1.5 dl veega
3 karpi *maitsestamata toorjuust (nt Philadelphia light)
2 dl maitsestamata jogurt
1 tk Punane sibul
1 dl tükeldatud till
1 sl sidrunimahl
0.5 tl Sidrunipipar
0.5 tl Valge pipar
200 g forellimari
100 g kuumsuitsulõhe
kaunistamiseks sidruniviilud
Aedtill
50 g forellimari
5 tk koorimata krevetid

Valmistamine
Täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust. Mõõda hulka jogurt ja maitseained, vahusta segamini. Lisa tükeldatud till, sibul, kuumsuitsulõhe, sidrunimahl ja forellimari. Sega lusikaga ühtlaseks täidiseks. Saial lõika ääred õhukeselt ära, et tort jääks ilusama kujuga. Lao 6 saiaviilu serveerimisalusele (kolm viilu kahes reas). Pressi sidrunist mahl ja lahjenda veega, immuta pintsliga kergelt saiaviilud. Kata veerandi täidisega. Lao peale 6 saiaviilu, immuta ning kata taas täidisega. Lao samamoodi veel kolmas ja neljaski kiht. Lõpuks kata küljed vähese täidisega. Järelejäänud täidis säilita serveerimiseni külmkapis. Kata tort hoolikalt fooliumiga ja pane vähemalt paariks tunniks või järgmise päevani külmkappi. Vahetult enne serveerimist kata tort ülejäänud täidisega nii pealt kui külgedelt. Raputa hakitud tilliga üle tordi küljed. Kaunista sidruniviilude, forellimarja ja krevettidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee