Lõunasöögi retseptid

Ürdimaitseline sealiharull 

Toidutare, 7. november 2008, 10:24
Ürdimaitseline sealiharullFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha küpseb kõige paremini mahlaseks niiskes kuumuses; maitsesegu lisab niihästi välist atraktiivsust kui parandab maitset.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg sea kaelakarbonaad
1 suur peotäis siledad petersellilehed
värske või kuivatatud basiilik
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
2 tl sool
0.5 tl purustatud must pipar

Valmistamine
Lõika toored ürdid tükikesteks ning haki küüslauk võimalikult peeneks. Sega maitseained ja õli ühtlaseks seguks. Tee lihasse pikisuunas sügav lõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale kaks kolmandikku maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ning kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga. Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175°C juures 1,5-2 tundi. Liha küpsust võid proovida otse läbi koti pika bambusest varda või kokteilitikuga. Liha on küps, kui väljavoolav vedelik on läbipaistev ja hele. Võta liha kotist välja ning mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad oleks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata. Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee