Ürdimaitseline sealiharull
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 kg sea kaelakarbonaad
1 suur peotäis siledad petersellilehed
värske või kuivatatud basiilik
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
2 tl sool
0.5 tl purustatud must pipar
Valmistamine
Lõika toored ürdid tükikesteks ning haki küüslauk võimalikult peeneks. Sega maitseained ja õli ühtlaseks seguks. Tee lihasse pikisuunas sügav lõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale kaks kolmandikku maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ning kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga. Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175°C juures 1,5-2 tundi. Liha küpsust võid proovida otse läbi koti pika bambusest varda või kokteilitikuga. Liha on küps, kui väljavoolav vedelik on läbipaistev ja hele. Võta liha kotist välja ning mähi 15 minutiks fooliumisse, et lihamahlade liikumine peatuks, praad oleks mahlasem ning seda oleks hõlpsam lahti lõigata. Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.
Kommentaarid (0)